Traumaverwerking bij Psycholoog Zwolle

Je hebt iets verschrikkelijks meegemaakt. Dat kan van alles zijn, misschien heb je een ongeluk zien gebeuren of ben je slachtoffer geworden van een misdrijf, noem het maar op. Na deze gebeurtenis heb je erover gepraat, erover nagedacht en heb je uiteindelijk geprobeerd het een plek te geven. Je leven ging verder en eigenlijk leek het alsof er niets gebeurd was. Maar toen…

En dan, uit het niets, zit je er weer midden in. Je krijgt het voorval maar niet uit je hoofd en je hebt er slapeloose nachten van. En de keren dat je wel in slaap valt krijg je er de meest afgrijselijke nachtmerries over. De negatieve gevoelens van toen beheersen opnieuw je hele leven.

Wat is er aan de hand?

Je bent dan misschien destijds wel verder gegaan met je leven, maar hebt de gevoelens van toen niet bewust genoeg een plek gegeven. Je hebt de gebeurtenis niet verwerkt maar (in elk geval gedeeltelijk) verdrongen. En een verdrongen emotie is als een boomerang, hij komt altijd terug en kan harde klappen uitdelen als je hem niet aan ziet komen.

Gelukkig zijn er heel duidelijke en goed werkende methodes om u te begeleiden met traumaverwerking.

Laat mij je helpen

Herken je jezelf en heb je behoefte aan hulp, of heb je gewoon een vraag over de behandeling? Bel dan voor een afspraak of stuur even een mailtje naar Psycholoog Zwolle ter attentie van Klaas Jan van der Weide.