Verlies en rouwverwerking met therapie bij Psycholoog Zwolle

Rouwen is natuurlijk

Rouwen is een natuurlijke reactie bedoeld om verlies te verwerken. Het is een proces dat je helpt om met de pijn te kunnen leven. Maar het gaat niet altijd goed. Je zit vast in de rouw. Je verliest contact met het leven. Niemand lijkt je te kunnen helpen, je voelt je opgesloten in de pijn.

Verdriet, woede, schuld

Het rouwproces bestaat uit het hoofd bieden aan een heel scale aan heftige emoties. Je voelt vaak niet alleen verdriet, maar ook onmacht, woede en schuldgevoelens. Het is een ontzettend verwarrende mengelmoes van negatieve emoties. Eentje waar je maar al te gemakkelijk in verwaald kan raken.

Je kunt om van alles rouwen

Bij rouw, rouwverwerking en verliesverwerking denk je natuurlijk aan het verlies van een naaste, iemand die je dierbaar is. Maar er kunnen ook andere zaken uit je leven gerukt worden: de kans op een kind, uw baan, uw huwelijk. En ook die verliezen gaan gepaard met rouw: het aanvaarden van het verlies, het toelaten van de pijn, het aanpassen aan de nieuwe situatie en uiteindelijk ook weer door leren leven.

Online therapie

Rouwverwerkingsklachten kunnen ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in uw eigen tijd en tempo. Interesse? Klik dan even door naar: therapie online.

Neem contact met mij op

Herken je jezelf of heb je nog een vraag over rouwverwerking? Twijfel dan niet en neem gewoon even contact op. Waarschijnlijk kan ik je een heel eind verder helpen.