Relatietherapie Zwolle

Zoveel als er nu niet is, zoveel is er geweest. Door de kilte, de sneren en het langs elkaar heen communiceren heen, is er nog altijd iets. Het is meer dan een kans; het is een bron van verlangen en hoop.

Er is nog iets, jullie zijn nog ergens

Maar waar dat ook is: het is niet hier. Jullie zitten gevangen in een treurige dans van onvermogen. Je reageert op elkaar als door een wesp gestoken. Het gaat ook altijd volgens hetzelfde scenario. En ook al neem je je nog zo voor het dit keer anders te doen: je zit gevangen in hetzelfde riedeltje.

De dans van onvermogen

De manier waarop jullie met elkaar omgaan, ligt er heel dik bovenop. Zelfs het gewoonste gesprekje verloopt in dat patroon. Het is vaak het eerste dat ik stellen aanreik bij Relatietherapie Zwolle. Net als iedereen zullen jullie waarschijnlijk schrikken – jullie hebben niet in de gaten dat jullie gedrag boekdelen spreekt.

Relatietherapie Zwolle: werken aan communicatie

Voordat we ook maar iets zullen doen, doorbreken we jullie communicatiepatronen. Dat is hard werken en het gaat niet makkelijk. Jullie maniertjes naar elkaar toe zijn er in de loop der jaren ingesleten, en dat slijt er niet een-twee-drie uit. Het is taai, soms vermoeiend en bij tijden gaat het ook heel snel. Want als je eenmaal snapt waar jouw en jullie valkuilen zitten, kun je er opvallend makkelijk aan voorbij gaan. De meeste stellen die deze heel praktische en concrete stap hebben gezet met Relatietherapie Zwolle vallen niet meer terug.

Verdieping in verbinding in een nieuwe grond

De volgende stap bij Relatietherapie Zwolle brengt verdieping in jullie relatie. Jullie leren elkaar opnieuw kennen. Jullie leren ook jezelf opnieuw kennen. Verwachtingen, angsten, dromen; jullie leven – verleden, heden en toekomst – is onderwerp van gesprek. Op een open manier, met aandacht voor elkaar. Ook voor de pijn die jullie elkaar aandeden.

Zo krijgt jullie relatie nieuwe grond om te groeien. Jullie zijn inmiddels zo ver dat je ook weer samen plannen kunt maken en echt op weg kunt gaan.

Samen is weer samen

Dat is meteen ook de laatste stap: het hervinden en genieten van jullie leven samen. Waarin jullie opnieuw vonden wat écht belangrijk is, waar jullie moeite moeten doen en waar jullie elkaar heel makkelijk altijd kunnen vinden, voor welk gesprek dan ook.

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt, waaronder ik zelf.

Samen naar een oplossing zoeken

Wil je meer weten over relatietherapie of heb je een vraag? Bel of mail mij gerust. Ik ben benieuwd naar jullie verhaal!