Psycholoog Zwolle

Over mij – Klaas Jan van der Weide

Een vak om van te houden

Wie met mij praat merkt het meteen: ik ben bevlogen van mijn vak. Toen ik begon aan mijn studie koos ik voor arbeids- en organisatiepsychologie. Tijdens mijn loopbaan volgde ik nog verschillende bijscholingen en vervolgopleidingen. Mijn vakgebied blijft zich in rap tempo evolueren en daarom doe je er als psycholoog goed aan om die ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden.

Waarom een eigen psychologenpraktijk?

Ik ben eigenlijk een eigen praktijk begonnen om mijn vaardigheden ook voor minder ernstige gevallen van psychische problematiek in te kunnen zetten. Waarom zou ik de ervaring en kennis die ik heb opgedaan in het bedrijfsleven en de geestelijk gezondheidszorg alleen inzetten bij hele zware psychische stoornissen? Waarom zouden mensen met een burn out en stress of kinderen met ADHD daar niet van mogen profiteren?

Aan de slag

Ik kan zeker confronterend zijn. Maar, ik werk altijd vanuit respect en gelijkwaardigheid; en als me dan iets opvalt, dan zeg ik dat ook. Mijn werk is denk ik een combinatie van veiligheid en zakelijkheid. Om met dat laatste te beginnen: er moet wel gewerkt worden. We zijn op weg ergens naartoe en dat gaat niet vanzelf. Tegelijkertijd krijgen mijn cliënten alle aandacht en betrokkenheid en ook de ruimte om af en toe eens af te dwalen. Want ook dat is belangrijk!

Contact

Heb je nog vragen of wil je meer weten over mij of mijn psychologenpraktijk? Bel of mail me even. Ik help je graag verder.