Heb je een klacht over de behandeling?

Ik ben aan gesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Dat betekent dat mijn psychologenpraktijk werkt volgens bepaalde afspraken die de beroepsgroep gemaakt heeft. Deze afspraken gaan onder andere over eerlijkheid, openheid en vertrouwen. Wij zijn beide registerpsycholoog NIP/Arbeid en Organisatie. Dat betekent dat we zijn opgenomen in het register van het NIP en daarmee voldoen aan de vakbekwaamheidseisen van het NIP. Ook zijn ze geregistreerd bij de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg).

Samen oplossen

Het kan zijn dat je, ondanks mijn zorgvuldigheid, een klacht hebt over mijn praktijk in Zwolle of de behandeling. Je kan dat altijd met mij bespreken. Ik sta open voor jouw ervaring en zal altijd zoeken naar manieren om er samen met jou weer een positieve ervaring van te maken. En dan nog kan het zijn dat we er samen niet uitkomen. In dat geval dan kan je altijd bij het NIP/NFG terecht.

Gegevens NIP

Het College van Toezicht van het NIP behandelt uw klacht. Kijk op de website of neem contact op met Rosalinde Visser, zij is binnen het NIP verantwoordelijk voor beroepsethiek. Zij is telefonisch bereikbaar op dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 13.00 uur op nummer (020) 410 6222.

De praktijk voldoet aan de kwaliteitseisen van de NFG en de ethische waarden en beroepscode van de NFG onderschrijft. Daarnaast heeft de NFG een klachtencommissie, waar cliënten zo nodig klachten kunnen indienen. Deze informatie staat op de site van de nfg.nl.

Registratienummer: Psycholoog NIP/Register psycholoog Arbeid en Organisatie 26381

Meer weten?

Wil je meer weten over het NIP, over de klachtenprocedure, of heb je een vraag over hoe ik je kan helpen – bel of stuur even een mail naar praktijk Psycholoog Zwolle. Ik help je graag.