Lees de ervaringen van cliënten bij Psycholoog Zwolle

We hebben een aantal mensen gevraagd iets te schrijven over de therapie die ze gevolgd hebben bij ons:

5/5

“De afgelopen jaren ging het steeds slechter tussen mijn man en mij. We begrepen elkaar steeds minder en hadden regelmatig ruzie. We dachten zelfs al na over een echtscheiding. We zijn toen in relatietherapie gegaan bij Marjan. Mijn man en ik zijn heel erg blij dat we die stap gemaakt hebben. Tijdens de therapie werd duidelijk waarom we elkaar niet meer begrepen, maar vooral ook dat we meer bezig waren uit elkaar te groeien, dan weer met elkaar in verbinding te raken. Dankzij de deskundigheid van Marjan, maar vooral ook haar nuchtere aanpak, gaat het nu een stuk beter tussen mijn man en mij. Het lukt ons weer om elkaar te begrijpen en van daaruit nieuwe stappen te maken in onze relatie.”

5/5

“Ik had veel op internet gelezen en dacht dat ik een paniekstoornis had. Het eerste gesprek met Klaas Jan voelde heel vertrouwd aan. Ik besloot alles maar dan ook alles te vertellen. Er speelde heel veel. Samen met Klaas Jan heb ik een overzicht gemaakt van wat er allemaal gaande was. Door te bespreken welke dingen er echt toe doen en die aan te pakken, werd ik veel rustiger. De “paniekaanvallen” hebben we ook aangepakt. Ik ben Klaas Jan dankbaar, mijn leven heeft weer glans en richting gekregen”.

5/5

“Ik was er van overtuigd dat ik ADD had toen ik mij aanmeldde bij Klaas Jan van der Weide. Naar aanleiding van een eerste onderzoek ontstond er twijfel. Uit het aanvullend onderzoek waarbij hersenactiviteit werd gemeten bleek dat ik geen ADD had. In gesprekken met Klaas Jan ben ik er achter gekomen dat mijn levensstijl verantwoordelijk was voor concentratie problemen en vergeetachtigheid. Stapje voor stapje heb ik mijn manier van leven anders vormgegeven, de klachten zijn goeddeels weg, het leven lacht mij weer toe. Bedankt”. 

4/5

“Telkens als ik bij mensen in de buurt was werd ik gespannen en voelde ik druk op mijn borst. Het gevolg was dat ik steeds meer thuisbleef, ik vereenzaamde. In gesprekken met Klaas Jan leerde ik dat het om een sociale angststoornis ging. Klaas Jan heeft mij uitgelegd hoe zo’n stoornis werkt. Doordat ik nu weet dat mensen niet voortdurend op mij letten, lukt het mij steeds beter om in gezelschap te zijn. Ik ben er nog niet maar ik durf wel nu weer bij mensen te zijn. Ik krijg ook meer contacten en ben daar heel blij mee”.

4/5

“Natuurlijk ben ik content dat mijn klachten verholpen zijn. Maar wat mij bijblijft is hoe Klaas Jan mij met hele kleine inzichten, of een simpele andere kijk op zaken, heel ver kon brengen”. 

5/5

“Als leidinggevende ben ik door Marjan gecoacht. Ik merkte dat ik het lastig vond om met bepaalde teamleden om te gaan en heb toen via mijn werkgever contact gezocht met Marjan. Door haar nuchtere kijk op de wereld, haar deskundigheid en haar bevlogenheid, waren de gesprekken heel prettig maar vooral ook effectief. Het werd mij duidelijk hoe ik situaties anders kan aanpakken. Ik heb er veel aan gehad en raad iedereen aan die problemen heeft in werksituaties om contact op te nemen met Marjan”.

5/5

“Ik leerde Marjan op onze school kennen, bij een teamontwikkeltraject. Wij hadden veel problemen in het team en dankzij haar teamsessies gaat het nu veel beter op onze school. De teamleden zijn geen klagende ‘slachtoffers’ meer, maar nemen initiatieven, vormen een team en we hebben nu het gevoel dat we samen de kar trekken. Daarna heb ik nog wat persoonlijke begeleiding gehad bij Marjan. We hebben EMDR toegepast en dat in combinatie met cognitieve gedragstherapie heeft me enorm geholpen. Ik ben erg blij dat ik dit gedaan heb”. 

5/5

“Ik ben al vaker bij een psycholoog geweest en nu voor het eerst bij een arbeids- en organisatiepsycholoog. Ik was uitgevallen met een burn-out en ik ben zeer tevreden over het traject. Het heeft me veel opgeleverd. Door nieuwe inzichten en de handvatten die ik nu heb, heb ik na zoveel behandelingen bij andere psychologen, eindelijk het gevoel dat ik het juiste adres heb gevonden. Je merkt dat Marjan veel verstand heeft van werksituaties en wat dat met mensen doet. Doordat ze dat combineert met therapie, weet ze precies de juiste snaar te raken. Ik voelde me gehoord, begrepen, gesteund en heb veel geleerd, waar ik mijn hele leven wat aan zal hebben. Ik kijk nu anders tegen mijn werk aan en heb weer plezier in mijn werk. Ik kan Marjan zeker aanbevelen”.

5/5

De bedrijfsarts had me doorverwezen naar Marjan, omdat ik last had van een soort burn-out. Tijdens het tweede gesprek liet Marjan mij een schema zien over wat er volgens haar aan de hand was. Toen ging bij mij de knop op en werd duidelijk dat ik me veel te veel laat leiden door mijn omgeving. In de twee gesprekken daarna hebben we het vooral gehad over wat ik zelf kan doen. Ik heb er veel van geleerd en ben verrast dat je met 4 gesprekken zoveel kunt bereiken”. 

4/5

“Ik heb 5 gesprekken gehad met Marjan en ben erg blij met het resultaat. Vooral de EMDR is heel effectief geweest. De knoop in mijn maag was daardoor meteen verdwenen. Maar ook de behandeling heeft veel opgeleverd. Als ik het even moeilijk heb, lukt het me nu prima om de situatie weer onder controle te krijgen en met een andere reëlere blik te kijken. Dit geeft me rust en zelfvertrouwen. Ik ben echt een ander mens geworden hierdoor en heb ik weer grip op mijn leven”. 

4/5

“Ik heb maar 1 gesprek gehad met Marjan, maar dat gesprek heeft wel heel veel voor mij betekent. Ik stond op het punt om een moeilijke beslissing te nemen die een grote invloed op mijn toekomst kon hebben. Samen met Marjan heb ik gekeken wat er precies aan de hand is en dankzij de reflecterende vragen van Marjan werd mij opeens helder welke keuze ik moest gaan maken. Dat was voor mij voldoende. Maar mocht ik weer een psycholoog nodig hebben, dan ga ik zeker meer naar Marjan. Marjan is van vele markten thuis en dit in combinatie met haar praktische aanpak spreekt mij zeer aan.”

5/5

“Ik heb jarenlang last gehad van faalangst, waardoor ik de lat voor mezelf heel hoog legde. Dit heeft veel van mezelf gevraagd en er ook voor gezorgd dat ik weinig contacten had met anderen, zodat ik ook niet kon falen. Toen het uiteindelijk niet meer ging heb ik contact gezocht met Marjan. Dankzij coaching en cognitieve therapie gaat het nu veel beter met me. Het lukt me nu veel beter om minder hoge eisen aan mezelf te stellen en me minder druk te maken over wat anderen van me vinden.” 

4/5

“Mijn huwelijk liep op het eind. Ik heb Klaas Jan gebeld en gemaild. Ik was ten einde raad. Gelukkig kon ik al een week later op een avond komen. Klaas Jan heeft me een spiegel voorgehouden. Daardoor heb ik gezien hoe ik me gedroeg in mijn huwelijk en de gevolgen daarvan. Door anders te kijken is het beeld dat ik van mijn echtgenote ook veranderd. Door de ‘coaching’ van Klaas Jan kan ik nu anders in mijn huwelijk staan. Gelukkig is het niet tot een scheiding gekomen”. 

Heb je nog vragen of wil je meer weten over mij? Bel of mail voor een afspraak.