Depressie behandeling bij Psycholoog Zwolle

Als je depressief bent lijkt het alsof er niets meer te vinden is dat je op kan vrolijken. Je bent somber, en waarschijnlijk ben je dat al een hele tijd. Misschien heb je slaapproblemen terwijl je toch heel moe bent. Je piekert en bent prikkelbaar. Alles lijkt nutteloos en je voelt je ”leeg” van binnen. Mensen die last hebben van een depressie, hebben de neiging zich af te zonderen. Omdat ze hun naasten er niet mee lastig willen vallen, maar ook omdat ze het gevoel hebben dat niemand ze begrijpt. Een grote denkfout, want juist de steun van je directe omgeving kan je een duw in de goede richting geven.

Doorbreek het stille gevecht

Het is moeilijk te bepalen wanneer je nou precies depressief bent. Vooral in de periode voor de depressie worden de gevoelens gemakkelijk afgedaan. Want, iedereen heeft toch weleens een dipje? Maar het wordt steeds zwaarder. En het wordt ook steeds moeilijker er over te praten. Je gaat steeds meer in stilte het gevecht aan met je emoties, waardoor je je heel erg eenzaam begint te voelen. Heb je deze klachten en gevoelens, praat eens met je huisarts, of een psycholoog. En doorbreek jouw stille gevecht.

Waarom voel ik me depressief?

Gevoelens van depressie kunnen overal vandaan komen. Soms vertaalt een nare ervaring zich in depressieklachten. Maar het kan heel goed zijn dat je, naar jouw idee, alles helemaal voor elkaar hebt en je je toch zo voelt.

Internet therapie

Depressie kan ook goed behandeld worden met internet therapie, dit kan helemaal in uw eigen tijd en tempo. Interesse? Klik dan even door naar: internet therapie.

Contact – meer weten over depressie en behandeling?

Herken je jezelf of heb je een vraag over de behandeling of therapie? Bel of mail voor een afspraak.