Laat je angstklachten behandelen in Zwolle

Angstklachten behoren zonder meer tot de meest heftige psychische problemen waar je als mens mee te maken kunt krijgen. Ze kunnen je leven totaal ontwrichten. We hebben het dan over irrationele angsten. Angsten waarvan je eigenlijk wel weet dat ze overbodig zijn, maar die toch je hele leven beheersen. Tot op een punt dat je er volslagen wanhopig van wordt.

Angsten in soorten en maten

  • de gegeneraliseerde angststoornis Je maakt je zorgen om alles. Waar anderen mensen voordelen zien, kan jij je alleen maar drukmaken om de dingen die misschien wel fout zouden kunnen gaan. Er is geen directe aanleiding voor, maar toch lijkt het alsof de hele wereld vol zit met gevaren.
  • dwang of obsessieve compulsieve stoornis Je hebt niet alleen angsten, maar bent ook geobsedeerd met bepaalde gedachten of handelingen. Je bent bijvoorbeeld (ongewild) continu met allerlei negatieve gedachtes bezig. Of je moet de hele tijd dezelfde handelingen uitvoeren (denk aan smetvrees of wasdrang).
  • de fobie Een fobie is een gerichte angst. Bijvoorbeeld voor een dier, een object of een situatie. En net als met alle angstklachten snapt u dat het niet ‘redelijk’ is. Maar toch… probleem van de fobie is dat je de angst wilt vermijden en er dus dingen voor laat, wat in sommige gevallen een diepe uitwerking op je leven kan hebben.

Online therapie

Angstklachten kunnen ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in jouw eigen tijd en tempo. Interesse? Klik dan even door naar: therapie online.

Vragen over (jouw) angst?

Kijk dan even op het forum over angst en fobie: www.angstpsychologen.nl. Je kan hier anoniem je angst-gerelateerde vragen stellen, deze worden gratis beantwoord door ervaren psychologen.

Leef niet in angst

Angstklachten zijn goed te behandelen. Zeker met de methode die Psycholoog Zwolle hanteert. Heb je nog vragen, of wil je weten of ik je kan helpen? Neem dan vooral contact met op.